~*~ SE* Wandullan´s katteri ~*~
 
 
Annette Stenudd heter jag och bor på en liten ort som heter Frånö. Det ligger ca 5 km utanför Kramfors i Ångemanland.

Djur har funnits hos mig så länge jag kan minnas men uppfödare blev jag 1998. Då började jag med hundar och rasen var Amerikansk cocker spaniel. Idag finns fortfarande en "amris" kvar hos mig och hon kommer att bo här så länge hon lever. Min sista kull av hundar hade jag 2007 och efter den insåg jag att tiden inte räckte till när man lever ensam med heltidsjobb, hus och att samtidigt föda upp hundvalpar som kräver mer tid med rumsrenhet, koppelträning och socialisering. Då bestämde jag mig för att sluta men att leva utan djur skulle aldrig fungera för mig. När Jennifer, som föddes i min första kull 1998 började bli till åren så fick jag nästan lite panik. Iris som finns kvar här och som alltid bott tillsammans med andra hundar skulle inte må bra av att bli ensam på dagarna när jag jobbade.

Det var då tanken på att skaffa raskatt föddes......att det blev Ragdoll berodde på att alla skrev att dom var lite "hundlika" till sättet och att jag skaffade Ragdoll har jag aldrig ångrat. En snällare, mysigare och goare ras har jag aldrig träffat på! När jag sökte efter min första så skulle det givetvis vara en hona och jag ville självklart köpa henne med avelsrätt. Jag hade även läst på så mycket jag kunde om rasen och mitt krav var att föräldradjuren skulle vara testade för HCM och fria. Mitt första positiva svar på att få köpa katt kom från Maud Olsson Sund i Umeå, S*Abayomis. Det blev fler katter från Maud och jag är supernöjd med både typen och temperamentet på alla katterna!

Efter det har jag även köpt katt från andra uppfödare, Erika Selander Laxviken, S*Amun-Ra´s, Annika Forsström Härnösand, S*Härnökatten´s och nu hämtar jag snart hem en liten kille från SE*Fäbodas, Hasse Andersson, Österbybruk.
Alla mina inköpa avelskatter har såklart testade föräldradjur.

I dagsläget har här fötts några kullar och det är en helt fantastisk upplevelse att få vara med under deras första 12 veckor!

Mitt mål med aveln kommer i första hand att vara hälsa och bra temperament.
Dom flesta kattungarna säljs som sällskapskatter men ibland även någon till avel.
Alla mina avelskatter testas, ultraljud av hjärta och njurar och jag gör även test av FIV och FeLV.
Självklart så blodgrupperas alla honor.

Mina valpar och kattungar får alltid ett namn efter en drink och att det är så har en egen historia. Mina första kullar var valpar och det var A, B, C, D och E-kullen. Eftersom jag har samma namn registrerat hos SKK som hos SVERAK så är kullarna F och framåt kattungar.

Om ni vill komma och hälsa på hos oss är ni alltid välkommen!